Vilvoorde laatste halte van Vlaams-Brabantse campagne

Bart De Wever geen fan van Uplace

Bart De Wever geen fan van Uplace

Bart De Wever deelde flyers uit. Foto: kms

VILVOORDE/MACHELEN -

De campagnebus van de N-VA reed gisteren op haar laatste dag door Vlaams-Brabant. Vilvoorde mocht op die doortocht niet ontbreken. De plaatselijke afdeling maakte van de gelegenheid gebruik om Jan Anciaux officieel als lijsttrekker voor te stellen.

Bart De Wever werd door nogal wat sympathisanten opgewacht aan het Portaelsplein. Meteen mocht Jan Anciaux zijn maidenspeech als lijsttrekker geven. ‘Vilvoorde is een toonvoorbeeld van de oude politieke cultuur. Bekijk maar het dossier over de Inter-Vilvoordse’, viel hij met de deur in huis. ‘Vilvoorde moet opnieuw een aantrekkelijke plaats om wonen worden. Pas dan kunnen we pendelaars uit de Rand aantrekken. Een ander thema is de veiligheid. De Wetstraat moet maar eens naar de Vilvoordse Dorpsstraat luisteren. De criminaliteit wordt vanachter het bureau aangepakt in plaats van te kijken naar de specifieke problemen van de stad.’

Wandeltocht

Nog vooraleer Bart De Wever naar de Leuvensestraat vertrok om te flyeren en muntjes uit te delen, ging hij nog even in op het dossier Uplace. ‘Dit was een beslissing van de vorige Vlaamse regering’, repliceerde De Wever. ‘Het dossier wordt nu ambtelijk afgehandeld. Als de bouwheer in dit dossier gelijk krijgt, dan heeft hij ook zijn rechten. Procedures zijn er om gevolgd te worden. De beslissingen zijn genomen. Het heeft geen zin om politiekers nu op de korrel te nemen. De vorige beleidsmakers zijn verantwoordelijk. Ik denk niet dat onze partij destijds zou geneigd zijn in te stappen in dit dossier. Ik persoonlijk ben er geen voorstander van.’

Indien Uplace er dan toch zou komen, komt het erop aan de uitwerking zo goed mogelijk in te vullen. Dit betekent dat de taalwetgeving moet worden gerespecteerd, mobiliteit moet worden herbekeken en de handelskernen moeten worden beschermd’, somde De Wever op.

In een rustige Leuvensestraat kreeg De Wever uitgebreid de tijd om zijn zegje te doen voor de RTBF-camera. Of te luisteren naar de lofbetuigingen van de Griekse Vilvoordenaar Paris Tsaparas. ‘Ik vind De Wever een man met uitstraling. Zijn programma spreekt me aan. Alleen heb ik hem gezegd dat hij er vroeger beter uitzag’, grapte de Griek.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio