Antwoord voor geluidsproblematiek is noodzakelijk

Groen vraagt duidelijkheid voor jeugdhuizen

Groen vraagt duidelijkheid voor jeugdhuizen

Ruben Buelens (Groen) vraagt duidelijkheid. Foto: kms

Steenokkerzeel -

Groen is niet te spreken over de 7 rijwoningen die pas gebouwd werden op het perceel tussen JH Echo en de geluidsmuur. De kans is immers reëel dat vroeg of laat over geluidsoverlast wordt geklaagd.

Acht jaar geleden betrok Jeugdhuis Echo een lokaal in de gloednieuwe werkliedenloods, gelegen op het einde van de Coenenstraat. ‘Op zich een goede plek met de geluidsmuur als naaste buur’, vindt Ruben Buelens. ‘Voor dat nieuwe lokaal heeft het vroegere Echobestuur stevig moeten lobbyen. Want voor het gemeentebestuur is investeren in jeugdhuizen al verschillende legislaturen geen prioriteit.’

‘In 2011 besloot het gemeentebestuur echter plots om het jeugdhuis alweer te verhuizen. Er stonden toen plannen voor een nieuw voetbal- en sportcomplex in de Dijkstraat op stapel. Maar die plannen werden op de gemeenteraad weggestemd wegens te duur. Ondertussen gaf het gemeentebestuur al de toelating voor de bouw van zeven woningen op het perceel naast Jeugdhuis Echo. Een op zijn minst vreemde visie op ruimtelijke ordening, woonbeleid en jeugdbeleid. Ik kom geregeld in het jeugdhuis en hoor de ongerustheid. Waarom riep de schepen van Jeugd dit geen halt toe?’ vraagt Ruben zich af.

Hetzelfde verhaal in Jeugdclub Blizzard in Melsbroek. ‘In 1998 bouwde het gemeentebestuur een jeugdhuis in Melsbroek. Het gebouw bestaat in feite slechts uit snelbouwmuren en een golfplatendak, zonder enige isolatie. Klachten over lawaai van omwonenden waren en zijn daar ook schering en inslag. Het gemeentebestuur creëert zelf problemen door niet te investeren in degelijke infrastructuur of door een foute ruimtelijke ordening.’

Schepen van Jeugd Erwin Verhaeren (CD&V): ‘Er is nooit sprake geweest dat de jeugdhuizen zouden verhuizen naar dat sportcomplex. Het ging enkel om een fuifkelder. Uit een geluidsinspectie van de provincie blijkt trouwens dat de isolatie in jeugdhuis Echo perfect in orde is. Het probleem van jeugdhuis Blizzard daarentegen is de vertraging in het dossier over de herlocalisatie van het voetbalterrein in Melsbroek. Op diezelfde site als de voetbalvereniging zou Blizzard hier een onderkomen vinden. En dat laat langer op zich wachten’, aldus Verhaeren.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio