Zand nadien gebruikt voor nieuwe velden in Nieuwkerken

Beachvolleyplezier op de Grote Markt

De Grote Markt zal dit weekend meer strand dan markt zijn. Foto: cdb

Sint-Niklaas -

Vanaf dit weekend palmt de Beachvolleyhappening de Grote Markt weer in. Het zand wordt later gebruikt om permanente terreinen aan te leggen in Nieuwkerken.

Vanaf vandaag tot en met dinsdag 26 juni is het een en al beachvolley wat de klok slaat op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Zowel echte toppers als amateurs, scholen en bedrijven smashen zich in het zweet.

Dat gaat gepaard met het traditionele kinderdorp met springkastelen op zondag, petanque op dinsdag en de volle vijf dagen muzikaal plezier.

1.200 ton zand

De nieuwe beachvolleyclub Sini-Beach is de organisator. ‘We zullen de Beachvolleyhappening blijven organiseren en we willen de beachcompetitie nieuw leven inblazen', zegt organisator Luc Declercq. ‘We ijveren ook voor permanente terreinen. De stad heeft daarvoor ruimte voorzien aan sporthal De Mispelaer in deelgemeente Nieuwkerken. Een gedeelte van de 1.200ton zeezand die op de Grote Markt voor het Beachvolleyevenement klaar ligt, wordt naar de nieuwe permanente terreinen in aanleg overgebracht van zodra het evenement achter de rug ligt. Ook uit Bazel kregen we vraag om met zeezand een nieuw veld aan te leggen.'

Het stadsbestuur staat achter de plannen om enkele beachvolleyterreinen in Nieuwkerken te realiseren.

In augustus klaar

‘De voorbereidende werken zijn al aan de gang', zegt schepen van Sport Gaspard Van Peteghem (SP.A). ‘De tennisterreinen lagen er toch redelijk slecht bij. Dus besloten we om er beachvolleyterreinen te creëren, een sport die in opmars is. De velden worden afgesloten met een hek, zodat het goed te onderhouden is. Met de Sportraad en de sporters zelf overleggen we overde uurregeling. In augustus kunnen de terreinen officieel worden ingehuldigd.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio