VOETBAL JUPILER PRO LEAGUE - 24-jarige Thomas Enevoldsen is na Mads Junker de tweede Deense aanwinst deze week

KV Mechelen kleurt Deens

KV Mechelen kleurt Deens

Mads Junker vond z’n weg naar Mechelen reeds, nu deed ook zijn landgenoot Thomas Enevoldsen dat. Foto: Photo News

Mechelen -

Na Mads Junker legde KV Mechelen gisteren ook middenvelder Thomas Enevoldsen vast. Voor Malinwa is het meteen de tweede Deense aanwinst. Ook met Nicklas Pedersen wordt gesproken, maar die transfer ligt voorlopig moeilijker.

KV Mechelen kleurt komend seizoen Deens. De transfer van aanvaller Mads Junker (transfervrij van Roda JC) werd begin deze week al aangekondigd en gisteren maakte de club bekend dat met Thomas Enevoldsen een overeenkomst voor drie seizoenen werd bereikt.

De 24-jarige flankmiddenvelder Enevoldsen komt over van het Nederlandse FC Groningen, waar hij in 69 wedstrijden elf doelpunten lukte. Daarvoor was hij in zijn geboorteland, bij BK Aalborg, actief.

‘Junker en Enevoldsen zijn twee goede aanwinsten’, glundert technisch directeur Fi Vanhoof. ‘Ze hebben al iets bewezen in Nederland en pasten in het profiel dat we zochten.’

‘Enevoldsen speelde al voor de Deense nationale ploeg en zat twee jaar geleden in de Deense WK-selectie. Dat wil toch iets zeggen. We zijn heel blij met hun komst.’

Volgende week sluiten beide nieuwkomers bij de Mechelse spelersgroep aan.

‘Zowel Junker als Enevoldsen zullen maandag hun medische testen afleggen en vervolgens hun contract tekenen. Later op de week zullen ze dan bij de groep aansluiten.’

Nicklas Pedersen

Door de komst van de twee Denen heeft KV Mechelen zijn huiswerk met het oog op het komende seizoen bijna af. Enkel een spelverdeler prijkt nog op het shoppinglijstje van Fi Vanhoof.

‘Zoals geweten praten we met Nicklas Pedersen, maar ik verwacht niet dat het snel tot een overeenkomst komt. Dat ligt iets moeilijker’, zegt hij.

De Mechelse kern voor komend seizoen krijgt stilaan wél vorm. Met Tomislav Pacovski, Steven De Petter, Joachim Van Damme, Laurens Paulussen, Mads Junker en Thomas Enevoldsen strikte Malinwa al zes aanwinsten. De kern puilt dus stilaan uit.

‘Nu onze kern stilaan voltallig is, gaan we een inventaris opmaken. Ik sluit niet uit dat er nog iemand vertrekt’, besluit Vanhoof.

GR Katelijne

Morgen speelt geel-rood zijn eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Traditioneel opent Malinwa op het veld van tweedeprovincialer Groen-Rood Katelijne. Zondag bekampt Malinwa Wavria.

Internationals Boris Pandza en Antonio Ghomsi genieten nog van vakantie, terwijl de twee nieuwe Denen pas na het weekend arriveren. Verder zal het gros van de spelerskern zijn opwachting maken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio