Onder meer Koksijdse Carrefour blank

Hele regio zwaar getroffen door erg hevig onweer

Hele regio zwaar getroffen door erg hevig onweer

De Carrefour in Koksijde stond enkeldiep onder water. Foto: mma

Koksijde/De Panne -

Een bijzonder hevig onweer trof donderdagavond rond 17.45uur de Westkust en de Westhoek. De brandweer van zowel Koksijde als De Panne kreeg op korte tijd 45oproepen.

‘We hadden het ergste verwacht maar het viel uiteindelijk nog mee wat de wateroverlast betreft', zegt brandweerofficier Philippe Delacauw van De Panne. ‘Veel mensen geraakten in paniek. Ze dachten aan de ellende van enkele jaren geleden. Verschillende mensen hadden het water zelf al opgeruimd toen wij arriveerden. De garages en de liftput onder residentie 'tZand op het Bortierplein liepen onder en ook het Parkhotel had met water te kampen. Wij hadden constant zes ploegen, zo'n twintig man, op pad.'

In Koksijde liepen straten en kelders onder water. Het ergst getroffen was het warenhuis Carrefour. In geen tijd stond heel het warenhuis onder water. ‘Ik wou nog wat eten gaan kopen, maar ik werd terug naar buiten gestuurd omdat het te gevaarlijk was', aldus een klant. ‘Het water stroomde tussen de kassa's. Caissières liepen in paniek met de handen in de lucht.' Volgens de brandweer zouden verstopte afvoerbuizen de oorzaak zijn. Maar naar verluidt is het dak van het warenhuis zo lek als een zeef. Het is onduidelijk of het warenhuis vrijdag open gaat.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio