Amerikaanse dj wil record Marathonradio al in juli breken

Amerikaanse dj wil record Marathonradio al in juli breken

Peter Van de Veire (40) dreigt zijn wereldrecord non-stop radio maken snel kwijt te spelen. Tom Berg (foto), een Amerikaanse deejay uit de staat Indiana, begint op 9 juli aan een radiomarathon die tot 16 juli moet duren. De Amerikaanse oorlogsveteraan en Star wars-fan wil 187 uur non-stop radio maken, twee uur meer dan Peter Van de Veire van MNM. Berg zegt dat hij Van de Veire al gemaild heeft om hem proficiat te wensen en zijn recordpoging aan te kondigen. Van de Veire wenste hem op zijn beurt alle succes, al vraagt hij zich af of de man wel weet waar hij aan begint: ‘Die mens werkt voor een heel klein radiostation, ik hoop dat hij op dezelfde ploeg kan rekenen als ik. Als hij het record breekt, dan is het zo. Ik hoop dat radiozender MNM toch even in Guinness World Records belandt.’

Van de Veire maakte maandagavond een einde aan de Marathonradio. Die nacht sliep hij als een roos tot negen uur; hij werd wakker gemaakt voor een controle door de dokter.

De presentator heeft het avontuur goed verteerd. ‘Ik heb alleen nog wat last van draaierigheid.’ Tot zondag wordt zijn toestand opgevolgd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees