Food

VIDEO. Waarom zien hamburgers er beter uit in reclamespots?

Het is iedereen al meermaals opgevallen: de hamburgers in reclamespots van McDonald's zien er tien keer beter uit dan wanneer je een exemplaar bestelt aan de toonbank. De Canadese marketing-director van McDonalds, Hope Bagozzi, geeft u een blik achter de schermen tijdens het maken van een reclamespot. Meteen wordt duidelijk waarom die hamburgers er zo veel beter uit zien.

'De hamburger die je krijgt in een McDonald's-filiaal, werd in enkele minuten klaargemaakt. Hamburgers voor reclamespots daarentegen worden urenlang met zorg bereid. Er worden voor beide burgers dezelfde ingrediënten gebruikt, alleen worden die van reclamespots wat meer in de verf gezet. Zo zie je in een reclamespot je augurk wél liggen, maar ligt die in werkelijkheid vaak verstopt onder het broodje', legt Bagozzi uit.

 De hamburgers worden dus uren aan een stuk geoptimaliseerd, tot elke hoek van de snack er perfect uit ziet. Ketchup en mayonaise worden zelfs vakkundig aangebracht met een klein spuitje. Uiteindelijk zorgt montagewerk met de computer voor de finishing touch.

De video van McDonald's kwam er na een vraag van een klant. 

 

Corrigeer