Ronaldo toont goed hart en betaalt kankerbehandeling van negenjarige

Ronaldo toont goed hart en betaalt kankerbehandeling van negenjarige

Foto: EPA

Christiano Ronaldo betaalt samen met zijn voetbalmakelaar Jorge Mendes de kankerbehandeling van de 9-jarige Spaanse jongen Nuhazet Guardia. De jongen is al ziek sinds zijn tweede verjaardag en een dure, experimentele behandeling is alles wat nog rest om te ziekte te verslaan.

 

Nuhazet dieop Las Palmas woont, ontmoette Ronaldo voor de slotmatch van de Spaanse competitie vorige maand tegen Mallorca. Daarmee ging een droom in vervulling voor de jongen die al bijna zijn hele leven vecht tegen kanker.

 

De kanker is ondertussen uitgezaaid op verschillende plaatsen in zijn ruggenwervel en de artsen zagen geen mogelijkheid meer om de behandeling voort te zetten. Wat restte was nog een behandeling met een experimenteel geneesmiddel.

Ronaldo beloofde de jongen, als hij scoorde, dat doelpunt aan hem op te dragen wat ook gebeurde toen hij het eerste doelpunt scoorde tegen Mallorca (4-1 uitslag).

Einde verhaal leek het, tot de dag erna vanuit Real Madrid contact werd opgenomen met artsen in het Sanchinarro ziekenhuis in Madrid. Zij startten zeer vlug een nieuwe behandeling met daarbij een geneesmiddel uit de Verenigde Staten waarvoor Ronaldo en zijn vertegenwoordiger Jorge Mendes alles betalen.

 

 

 

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1