De Vriendt: 'Dedecker slaat de bal mis'

De Vriendt: 'Dedecker slaat de bal mis'

Foto: photo news

OOSTENDE - Wouter De Vriendt (Groen) zegt dat hij wel aan de alarmbel trok over de gang van zaken in de Oostendse vismijn. Daarmee reageert hij op aantijgingen van Jean-Marie Dedecker, die zei dat alle politieke partijen van de fraude in de vismijn op de hoogte waren.

'Alle grote partijen hebben iemand in het directiecomité, iedereen was op de hoogte. CD&V en Open VLD doen gewoon mee met de SP.A. Zelfs de groenen hadden met Wouter De Vriendt iemand in het directiecomité. Die roerde zich ook niet', aldus Dedecker woensdag.

'Ik heb nooit in het directiecomité van de vismijn gezeten. Sinds 2007 zit ik wel in de raad van bestuur van de vismijn', reageert Wouter De Vriendt. Het gerechtelijk onderzoek naar de fraude stamt al van 2004, toen was De Vriendt nog niet politiek actief.

'Verder wil ik ook nog benadrukken dat ik in die raad van bestuur wel degelijk verschillende keren luid aan de alarmbel heb getrokken'; zegt hij. 'Ook binnen de gemeenteraad interpelleerde ik de meerderheidspartijen SP.A, Open VLD en CD&V over de gang van zaken in de vismijn van Oostende. Het klopt dus niet dat ik mij niet roerde.'

De Brugse raadkamer heeft woensdagmorgen vijftien verdachten in het Oostendse vismijndossier doorverwezen naar de strafrechter, onder wie de Oostendse schepen Yves Miroir (SP.A).  Ze worden beschuldigd van schriftvervalsing en witwaspraktijken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees