Organisatie rally van Ieper heeft alle vertrouwen in veiligheid

Organisatie rally van Ieper heeft alle vertrouwen in veiligheid

Foto: Kurt Desplenter

Met de dodelijke ongelukken van de Condroz en de Sezoensrally in het achterhoofd, hoeft het geen betoog dat veel ogen in Ieper gericht zijn op de veiligheid. De rally van Ieper is al jaren een voorbeeld op vlak van veiligheid.

'Om toeschouwers maximaal te laten genieten van de rally, werken we al een paar jaar met Spectator Arenas. Dit zijn spektakelpunten van de rally die makkelijk bereikbaar zijn voor toeschouwers, en die meestal hoger gelegen zijn dan het parkoers zodat alles fans een perfect zicht hebben op de actie. Daarenboven zijn ze uitgerust met drank- en eettentjes, krijg je er live resultaten via de Rally Radio, en zijn er ook toilletten', legt racemanager Alain Penasse uit.

'Verder hebben we beslist om het grootste deel van de No Public zones om te vormen tot zogenoemde 10-meter zones. Dit betekent dat toeschouwers op veel meer plaatsen langs het parkoers kunnen postvatten, zij het dan op minstens tien meter van de weg.'

'Ik zou willen vragen dat iedereen deze afstand strikt respecteert, de aanwijzingen van de marshalls opvolgt en vrienden en kennissen aanspoort om dat ook te doen. De politiedienst zullen trouwens streng patrouilleren in die zones en overtreders zullen volgens de wet beboet worden met 150 euro, teneinde het tijdschema van de rally niet in het gedrang te brengen."

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.