Brusselse parken gesloten voor onweer

Onweer minder erg dan gevreesd

Onweer minder erg dan gevreesd

Foto: Shutterstock

De zware onweerszone die aangekondigd was, viel al bij al mee. In West-Vlaanderen waren rond 16 uur de eerste onweders losgebarsten om nadien landinwaarts te trekken. Hier en daar was er overlast, maar de rukwinden, hagel en intense regenbuien waren minder erg dan aangekondigd.

De zware onweerszone kwam België binnen vanuit Frankrijk en er werd verwacht dat die - aangesterkt door de warmte in ons land - lokaal, kort en krachtig zou uitpakken. Onweer met hagel, felle windvlagen en lokaal veel neerslag was de verwachting. Hier en daar donderde en bliksemde het inderdaad hevig, maar minder erg dan gevreesd.

Het KMI had voor bijna het volledige land code oranje ingesteld voor onweer, regen en wind. Gevreesd werd dat er plaatselijk tot 30 liter water per vierkante meter kon vallen, de helft van de normale neerslaghoeveelheid in juni. Maar het is niet zover gekomen.

Later op de nacht schuift de storing richting Nederland en krijgen we brede opklaringen. Minima tussen 9 en 13 graden, en er staat een matige wind uit het zuid-zuidwesten, aan zee vrij krachtig.

Brussel

Wegens de aangekondigde rukwinden tot 80 km/u had Leefmilieu Brussel om 17 uur de gewestelijke parken en bossen preventief gesloten voor het publiek. De parken zullen vrijdag vanaf 8 uur - maar na inspectie - heropend worden. Dat heeft de gewestelijke dienst aangekondigd.

Leefmilieu Brussel raadt aan om de omgeving van de gewestelijke parken en bossen te vermijden en op een veilige afstand te blijven van bomen.

Volg de actuele weersituatie op onze nieuwe weersite.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Het weer in België


meer...