'Ik heb zoveel keer aan de alarmbel getrokken'

Vader Dimitri Lemmens vreesde voor zijn leven

Vader Dimitri Lemmens vreesde voor zijn leven

Dimitri Lemmens. Foto: mdg

HEPPEN - Op het proces tegen Dimitri Lemmens (20) voor het hof van assisen in Tongeren kwam de vader van de beschuldigde donderdag getuigen. Rony Lemmens was zelf meermaals het slachtoffer van zijn agressieve zoon en vreesde voor zijn leven.'Op het laatste kon ik het niet meer aan. Ik was op. Ik deed de slaapkamer soms op slot, zodat hij mij niets kon aandoen', klonk het.

Toen hij vijftien was bedreigde Dimitri zijn vader met een mes. Twee jaar later sloeg hij de man bont en blauw en dreigde hij uit te halen met een hamer, allemaal omdat hij geen geld kreeg. Enkele maanden later pleegde hij de gruwelijke moord op Gwenn Vangestel, de moeder van zijn vriendinnetje Joy.

'Bij zijn ma, mijn ex en zijn stiefvader heeft hij afgezien. Dimitri en ik hebben ook veel goede momenten gehad, maar op het laatste zijn ze hem met drie politiecombi's moeten komen halen. Ik probeerde hem op het rechte pad te houden, maar ik voelde me in de steek gelaten door de jeugdrechter en het comité bijzondere jeugdzorg', vertelde vader Rony donderdag voor het assisenhof.

'Ik heb zoveel keer aan de alarmbel getrokken'


'Hij kreeg drie voorwaarden opgelegd van de jeugdrechter. Hij moest zijn pillen voor ADHD nemen, niet agressief zijn en naar school gaan. Twee van de drie voorwaarden leefde hij niet na. En na al mijn klachten vind ik het schandalig dat hij niet opgepakt werd. Ik heb zoveel keer aan de alarmbel getrokken. Ik vind het spijtig. Ze zijn niet streng genoeg geweest.'

Vader Rony wist niet dat Dimitri kwaad was op Gwenn, de mama van zijn vriendinnetje Joy. 'Als ik er met hem over praat in de gevangenis, vertelt Dimitri dat hij spijt heeft. Ook van de zaken die hij tegen mij deed. Thuis had ik in de garage een soort boksbal opgehangen, waarop hij zich kon afreageren om zijn agressie kwijt te geraken. Dat was mijn systeem om hem kalm te krijgen', besloot de man. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio