Belfius trekt maandelijks 10.000 nieuwe klanten aan

Belfius haalt vandaag 10.000 nieuwe klanten per maand binnen. 'We zijn opnieuw in een normaal ritme beland', concludeerde vicevoorzitter van het directiecomité, Marc Lauwers.

Het cijfer van 10.000 nieuwe klanten per maand is wel een brutocijfer. Klanten die vertrekken, zijn niet meegeteld. 'Het is heel moeilijk om in te schatten wanneer een klant precies vertrekt?', aldus Lauwers. 

De cijfers geven wel aan dat de bank weer 'in een normaal ritme' functioneert, zoals voor de crisis van 2008. Ter vergelijking: tijdens de crisisjaren was er 'bijna geen inflow' van nieuwe klanten, zegt Lauwers.

Lauwers trekt de conclusie dat klanten almaar vaker een duidelijk onderscheid maken tussen de bank Belfius en de groep Dexia. 'Ook de vragen van klanten tegenover onze medewerkers zijn genormaliseerd. Tijdens de crisisperiode kregen we fors meer vragen', klinkt het.

Lauwers onderstreept dat 90 procent van de Belgische bevolking intussen de naam Belfius linkt met de grootbank. "De rebranding werkt. Het is nu aan ons om daar nog meer inhoud aan te geven'.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees