VIDEO. Seedorf verlaat AC Milan na tien seizoenen

Clarence Seedorf heeft donderdag na tien jaar officieel afscheid genomen van AC Milan. De 36-jarige middenvelder lichtte op een persconferentie bij de Italiaanse topclub zijn vertrek toe. "Ik verlaat Milan na een fantastische tijd", liet de Nederlandse oud-international weten.

'Ik heb in de afgelopen tien jaar meer tijd bij Milan doorgebracht dan met mijn gezin', gaf Seedorf te kennen. 'Nu is de tijd gekomen om mijn loopbaan elders voort te zetten. Ik heb de keuze uit diverse uitdagende opties. Het zal niet gemakkelijk zijn om de juiste beslissing te nemen. Het moet een project zijn waarvan ik helemaal overtuigd ben.'

Seedorf veroverde met Milan twee keer het Italiaanse kampioenschap (2004 en 2011) en twee keer de titel in de Champions League (2003 en 2007). Hij speelde 432 duels voor Milan en maakte daarin 62 doelpunten.

Nog minstens twee jaar

De viervoudige winnaar van de Champions League, ook met Ajax en Real Madrid, wil nog zeker twee jaar doorvoetballen. 'Alles staat of valt met motivatie', liet hij onlangs weten. 'Ik ben nog fit en de passie heb ik ook nog. Als ik me blijf voelen zoals ik me nu voel, verbind ik ook nog geen termijn aan mijn afscheid.'

Seedorf is overigens niet de enige ervaren kracht die Milan verlaat. Ook onder meer Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso, Filippo Inzaghi en Mark Van Bommel namen afscheid van de Rossoneri.


 

Corrigeer