Beauty

'Testers van make-up maken je ziek'

'Testers van make-up maken je ziek'

Foto: shutterstock

Hoe verleidelijk het ook is om de tester van een lippenstift of oogschaduw te proberen, je laat ze beter liggen. Een Amerikaans onderzoek heeft namelijk aangetoond dat deze testers een broeihaard van bacteriën en schimmels zijn.

Het televisieprogramma Good Morning America stuurde anonieme wetenschappers naar verschillende warenhuizen om er stalen te nemen van make-uptesters. Die werden geanalyseerd in het departement microbiologie van de New York University.

Uit de resultaten bleek dat de testers - die honderden mensen gebruiken en die volgens de makers van het programma slechts een keer per jaar vervangen worden- vol bacteriën, schimmels en resten van uitwerpselen zitten. Van sommige bacteriën op deze testers kan je zelfs ernstig ziek worden, zo beweert professor microbiologie Philip Tierno van de New York University. 'Zeker wanneer je een open wonde hebt, kan je maar beter geen make-up gebruiken die anderen al gebruikt hebben'.

Vooral make-upborstels en foundations bevatten bijzonder veel bacteriën, net als lippenstift en eyeliner. De wetenschappers waarschuwen dat je deze producten beter test op je handen dan op je gezicht. Het maakt verder niet uit of je make-up test in een dure parfumerie of een eenvoudige drogisterij: doorgaans bevatten de testers evenveel bacteriën.

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees