Man die zijn vrouw wurgde wil graag spijt betuigen

Ravels -

Albert Van Eemeren (64) wil de familie van zijn echtgenote graag vertellen waarom hij haar de keel heeft dichtgeknepen. De nabestaanden lieten weten dat ze daar nog niet klaar voor zijn.

Zeven maanden nadat hij zijn zieke vrouw Annick Adriaessens (56) wurgde in hun appartement aan de Weteringstraat in Ravels, wordt Van Eemeren nog steeds verteerd door verdriet. Hij wil niet weten van een eventuele vrijlating. ‘Hou me alstublieft in de cel’, smeekte hij ook gisteren tot de rechter. Zijn aanhouding werd met drie maanden verlengd.

‘Tot de start van zijn proces wil mijn cliënt in de cel blijven’, zegt zijn advocaat Peter Verpoorten. ‘Hij vindt dat hij in de gevangenis op zijn plaats is en wordt er psychiatrisch begeleid.’

Het slachtoffer leed al tien jaar aan het chronisch vermoeidheidssyndroom. Omdat haar gezondheid zo fel achteruit ging, had hij naar eigen zeggen samen met zijn vrouw beslist om samen uit het leven te stappen. Op 21 november wurgde hij haar en nam zelf vier strips slaappillen in en ging naast haar op bed liggen. Drie dagen later werd hij wakker.

Contact met de vader en dochter van zijn echtgenote heeft hij niet meer gehad. ‘De nabestaanden lieten weten dat ze niet klaar waren voor een herstelbemiddeling’, zegt meester Verpoorten. ‘Dat viel mijn cliënt zwaar. Hij had graag alles verteld en zijn spijt betuigd.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio