De Queeste krijgt toch Vlaamse subsidies

Hasselt -

Goed nieuws voor De Queeste. Het theatermakershuis krijgt dan toch Vlaamse subsidies. Minister Schauvliege heeft het negatief advies niet gevolgd.

Boven heel wat Limburgse culturele spelers hingen de voorbije weken zwarte wolken. Het leek alsof Limburg het op cultureel vlak met een pak minder subsidies zou moeten doen. Vlaams minister voor Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) heeft echter haar eigen beslissingen genomen en is niet alle negatieve preadviezen gevolgd.

Theatermakershuis De Queeste sloeg meermaals alarm dat ze zonder structurele subsidies de komende vier jaar zou moeten stoppen en zo zouden we het enige professionele theatergezelschap in Limburg verliezen. De minister heeft geluisterd. De Queeste mag de komende vier jaar rekenen op een structurele subsidie van 275.000 euro. ‘De opluchting is enorm groot’, zegt Christophe Aussems, artistiek leider van De Queeste. ‘We kunnen nu opnieuw verder. Momenteel werken we aan een actieplan voor het volgende jaar.’

Ook voor het Krokusfestival mag juichen. Het kinderkunstenfestival dat zich richt op dans krijgt de komende vier jaar 100.000 euro aan subsidies, net als de Zomeropera in Alden Biesen.

De Basilica-concerten van het Festival van Vlaanderen, C-Mine Jazz, Villarte en het Afro-Latinofestival vallen wel uit de boot.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio