Ben Lambrechts directeur fusieschool PHL-Xios

Hasselt -

De raden van bestuur van de hogescholen PHL en Xios hebben beslist dat Ben Lambrechts de algemene directeur wordt van de nieuwe Limburgse hogeschool.

De fusie tussen de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) en de Xios Hogeschool Limburg werd donderdag goedgekeurd in de commissie onderwijs.

‘Het is de bedoeling dat Ben Lambrechts eerst aangesteld wordt als veranderingsmanager tot 1 oktober 2013 en daarna wordt hij algemeen directeur van de nieuwe hogeschool’, zeggen gedeputeerde Frank Smeets, die wordt aangeduid als voorzitter van de nieuwe hogeschool, en Luc Houbrechts, de co-voorzitter. ‘Tot die tijd blijven beide heren, zowel Franco als Lambrechts, gewoon algemeen directeur van respectievelijk de Xios en PHL.’

‘Door deze fusie hebben we echt alle opleidingen die belangrijk zijn voor deze regio in huis’, zegt Lambrechts. ‘Het is de bedoeling om de opleidingen aan te bieden op de huidige locaties. Dankzij de fusie beschikken we over twintig opleidingen, tal van specialisaties en postgraduaten.’

Momenteel zijn er nog vier dubbele opleidingen die in beide hogescholen worden aangeboden maar ook daar wordt er naar oplossingen gezocht. De voorlopige werktitel van de fusieschool is Nieuwe Hogeschool Limburg. Op 1 januari 2013 komt een definitieve naam.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio