De jaarlijkse derby komt er aan

Lier -

Hoewel de derby tussen Lierse en Lyra vandaag de dag een vriendschappelijke match is, ging het er ooit hevig aan toe. De beide clubs streden in eerste klasse en de supporters konden elkaars bloed wel drinken. Maar de laatste keer dat de clubs in eerste klasse tegenover elkaar stonden in competitieverband, dateert dan ook al van het seizoen 1953-'54.

Ondertussen werken de clubs nu zelfs samen. Ze ontwikkelen een gezamenlijke visie op het gebied van jeugdbeleid. Lyra trekt dan weer in het komend seizoen de kaart van de jeugd. Het doel is eigen jongeren op een kwalitatief niveau te tillen in het nationaal voetbal.

Toch blijft de derby een traditie. De voetballiefhebbers kunnen dit stukje Lierse sportgeschiedenis herbeleven in het nostalgisch Lyrastadion op zaterdag 30 juni met aftrap om 19.30 uur. En wie dat wil doen op een onvergetelijke manier, kan de wedstrijd volgen in de Business Club met aperitief en een diner. Alles samen kost dat 45 euro. Inschrijven kan tot 27 juni via telefoonnummer 0495-79.22.10 of 06-480.17.71.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio