Postzegels Prins Albert in Brugge

De consul-generaal van Monaco en Patrick Maselis organiseren de tentoonstelling. Foto: mvn

Brugge -

In Havenhuis De Caese loopt vanaf vandaag een uitzonderlijke filatelistische tentoonstelling. Je ontdekt er onder meer de meest waardevolle postzegels uit de collectie van Prins Albert II van Monaco en unieke Brugse brieven vanaf de vijftiende eeuw.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de ambassade van Monaco en de Club de Monte-Carlo, zeg maar de meest prestigieuze en exclusieve filatelistische club ter wereld.

Voorzitter van die club is Patrick Maselis uit Roeselare. Hij kreeg de meest waardevolle stukken uit de verzameling van de Monegaskische prins in Brugge. ‘Het is heel uitzonderlijk dat de prins zijn collectie uitleent, en ook de eerste keer dat zijn meest waardevolle postzegels, tot aan de allereerste postzegel uit de geschiedenis van het prinsdom, in België te zien zijn', aldus Maselis.

Naast de uitzonderlijke collectie postzegels uit Monaco, en een belangrijke verzameling Belgische postzegels, bevat de tentoonstelling ook nog een waardevolle verzameling brieven. ‘We tonen niet alleen de collectie van Prins Albert, maar ook waardevolle stukken van leden van de club. Zo zijn er enkele echt heel uitzonderlijke brieven in verband met de postgeschiedenis van Brugge, maar ook in verband met de koloniale geschiedenis van Brugge. Wat velen niet weten is dat Brugge vanaf de vijftiende eeuw een voorname rol speelde in de koloniale expansie van Vlaanderen, en later van België.'

Wat de totale waarde is van de tentoongestelde verzameling, kunnen de organisatoren niet kwijt, al zijn de stukken wel kleine fortuinen waard. ‘Eén zegel uit een van de belangrijkste vellen heeft een minimale verkoopwaarde van 1.500 euro, en er zitten vijftig zegels in één vel. Als je weet dat er een tweehonderdtal vellen tentoongesteld worden, kun je je een beeld vormen van wat de totale waarde is', zegt filatelist Vincent Schouberechts. De tentoonstelling loopt nog tot en met 15 augustus in Havenhuis De Caese.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio