Vier jaar cel voor meesteroplichter

Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 50-jarige Nederlander Hubertus M. bij verstek veroordeeld tot vier jaar cel en 5.500 euro boete voor verschillende feiten van oplichting. De rechters bevalen ook zijn onmiddellijke aanhouding.

De beklaagde werkte destijds bij Brabo Logistics in de Antwerpse haven en had zich verrijkt op de kap van zijn werkgever. Zo had hij de 15.000 euro waarmee hij een minigraafmachine diende te kopen in eigen zak gestoken. Hij was namens zijn werkgever ook een bedrag van 6.352 euro gaan innen bij een bedrijf, maar had het geld nooit doorgestort.

Hubertus M. gaf zich daarnaast uit voor de bestuurder van Brabo Logistics om een testrit te kunnen maken met een BMW 730 D. Hij bracht de wagen echter nooit terug naar de garage. De beklaagde had eerder ook de BMW van een werkmakker geleend en achter zijn rug verkocht.

De man lichtte voorts een autofan voor 1.000 euro op met de belofte dat hij kaartjes voor de Formule 1 in Abu Dhabi ging regelen. Hij maakte ook een vrouw 10.000 euro afhandig door haar valselijk te beloven dat hij de overname van haar restaurant ging regelen.

Hij moet de burgerlijke partijen ruim 150.000 euro aan schadevergoedingen betalen. Hij kreeg in Hasselt vorig jaar nog vier jaar cel voor het niet terugbrengen van een Maserati na een testrit. (blg)

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio