Doelwit zijn openbare gebouwen

Bissegemse bende breekt voor negende keer in

Dieven slaagden er na vier pogingen nu wel in om de kluis te stelen uit het ontmoetingscentrum Neerbeek. Foto: loh

Bissegem/Heule/Kortrijk -

In Heule en Bissegem waren er deze week negen inbraken op rij. De inbrekers hebben het vooral gemunt op overheidsgebouwen. De politie denkt dat het om een bende minderjarigen gaat en organiseert alvast extra patrouilles.

Het is geen alleenstaand feit meer. Dieven braken donderdag opnieuw binnen in het ontmoetingscentrum van Bissegem. De daders slaagden erin een projector mee te graaien en na vier eerdere pogingen nu wel een kluis mee te nemen. Bij vorige diefstallen gingen ze aan de haal met technisch materiaal.

Oud-gemeentehuis

Gisterenmorgen werd ook een inbraak vastgesteld in het voormalige gemeentehuis op de Plaats. Daar zitten de bibliotheek, de wijkdienst van de politie en de kantoren van de werknemers van het ontmoetingscentrum. Dat centrum wordt immers verbouwd. De daders waren op zoek naar geld en vernielden ook de toegangsdeuren. Op de nabije parking Rietput probeerden wellicht dezelfde dieven de lokalen van de jeugdverenigingen binnen te dringen. Ze werden verontrust en kozen het hazenpad zonder buit.

‘De plaag van inbraken in scholen is wat voorbij. Nu zijn de openbare gebouwen aan de beurt', zegt Kortrijks schepen van Cultuur Christine Depuydt (CD&V). ‘In Heule is drie keer ingebroken in korte tijd. Eerst was er het kaartershuisje. Daarna volgden twee inbraken in de bibliotheek. De buit is telkens gering en de kluis namen ze niet mee, maar de schade herstellen kost een hoop geld.'

Geen professionele dieven

In de bibafdeling van de Drie Hofsteden verdween een tijdje geleden wel de kluis. En nu in de Bissegemse bibliotheek. ‘In totaal komen we aan negen inbraken', reageert politiewoordvoerder Rudi Libeer. ‘Het zijn geen professionele dieven, daarvoor is de buit te gering. Maar het zijn er veel in korte tijd. Behalve verhoogd toezicht kunnen we niet veel doen. Dergelijke gebouwen zijn kwetsbaar. Wegens de vakantieperiode denken we aan een bende minderjarigen die in de buurt wonen of er kort verblijven. Ze stelen vooral op de as tussen Heule en Bissegem. Op de parking Rietput zijn een aantal van hen gezien. We werken verder in dit onderzoek.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio