Leerlingen krijgen autorijles op speelplaats

Leerlingen krijgen autorijles op speelplaats

De leerlingen van IBSO De Horizon en hun begeleiders. Foto: pvdb

Aalst -

In IBSO De Horizon aan de Molendreef krijgen de leerlingen die slagen in hun theoretisch rij-examen ook een eerste kennismaking met de praktijk.

De leerlingen namen dit schooljaar deel aan tal van verkeersprojecten. Zij hebben theoretische lessen gekregen ter voorbereiding van het rijexamen. Als afsluiter mochten de geslaagden gisteren op de speelplaats een parcours rijden in een auto van de rijschool en met een rij- instructeur. ‘Onze leerlingen hebben het niet altijd zo gemakkelijk, daarom werden ze ook begeleid bij het afleggen van hun theoretisch examen', vertelt Tatiana Van den Steen, verantwoordelijke van de school voor Sport en Verkeer. ‘Onze leerlingen, met lichte mentale beperking, hebben meer tijd nodig om deze kennis te verwerven. Zij hebben ook meegedaan aan het theoretische examen, waarbij zij meer tijd kregen om de vragen te beantwoorden.'

Gisteren was er dus de eerste praktijkles. ‘Het moeilijkste is het verschil tussen remmen en ontkoppelen', is één van de reacties.

‘Wij organiseren nog andere verkeersactiviteiten met onze school, maar dit ritje met de auto is een beloning voor de leerlingen die geslaagd zijn', aldus Tatiana Van den Steen. Zij begeleidde de leerlingen samen met juf Lydie. De leerlingen die gisteren reden, moesten met drie in de wagen. De les nam een uurtje in beslag.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio