Nieuw politiecommissariaat krijgt crèche

Nieuw politiecommissariaat krijgt crèche

Siska Stockelynck, hoofd technische dienst, burgemeester Marc Vanden Bussche en schepen Dirk Dawyndt tonen de maquette van het nieuwe politiekantoor. Foto: mma

Koksijde -

Het voorontwerp, met maquette, van het nieuwe politiecommissariaat is klaar. De groep Lieven Achtergael architecten-Technum Engineering won de internationale wedstrijd die de Vlaamse Bouwmeester uitschreef en mag het gebouw ontwerpen. Het komt op een groot terrein aan de Ter Duinenlaan, naast het Sociaal Huis. Het wordt de nieuwe thuishaven van de politie Westkust (De Panne, Koksijde, Nieuwpoort).

Behalve kantoren zal het nieuwe commissariaat onder meer ook een cellencomplex met verhoorruimten én een kindercrèche voor het personeel bevatten. Als alles naar wens verloopt, zouden de bouwwerken in het najaar van 2013 kunnen starten en klaar zijn in het voorjaar van 2015. De geraamde kostprijs is ongeveer 13miljoen euro. Daarvan neemt de gemeente Koksijde de helft voor haar rekening, De Panne en Nieuwpoort elk een vierde. Het gebouw neemt maar de helft van het terrein in, zodat de gemeente naast het commissariaat nog andere bouwmogelijkheden rest.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio