Cavendish traint op olympisch parcours

Cavendish traint op olympisch parcours

Foto: AFP

Mark Cavendish rijdt over een week de Tour, maar blijft zijn grote doel daarna niet uit het oog verliezen: de olympische wegrit in Londen. Gisteren trainde de sprinter van het eiland Man op Box Hill, de helling die negen keer moet worden bedwongen tijdens de olympische wegrit.

Wereldkampioen Mark Cavendish was gisteren niet alleen. Hij nam landgenoot en ploegmakker bij Sky Ben Swift mee voor een laatste test op de helling die tijdens de olympische wegrit negen keer moet worden bedwongen, Box Hill. Het weer in Londen was guur, maar voor Cavendish wilde de laatste kans om voor de Tourstart op het olympisch parcours te trainen niet laten liggen. De olympische wegrit staat amper zes dagen na de aankomst van de Tour in Parijs gepland. In principe wil Cavendish de Tour uitrijden, tenzij zijn vormpeil dalende zou zijn. Dan kan Sky ingrijpen.

Cavendish reed Box Hill verschillende keren volledig op, waarvan enkele keren achter de brommer. Er werden metingen gedaan van onder meer de wattages die de wereldkampioen trapte. De training was niet aangekondigd in de media.

Corrigeer