Triatlonliga hoopt Katrien Verstuyft toch op de Spelen te krijgen

Triatlonliga hoopt Katrien Verstuyft toch op de Spelen te krijgen

Foto: photonews

De Vlaamse Triatlon- en Duatlonliga (VTDL) wil triatlete Katrien Verstuyft na haar niet-selectie door het BOIC toch op de Olympische Spelen krijgen en onderzoekt wat het daartoe kan ondernemen. Dat meldt Gazet Van Antwerpen.

Net als tennisser Olivier Rochus voldoet de 29-jarige Verstuyft wel aan de internationale norm voor de Spelen, maar kon ze de BOIC-norm niet halen. Daarvoor had ze in de top acht moeten finishen op het EK, maar Verstuyft miste de achtste plaats op slechts 12 seconden.

'De federatie onderzoekt welke stappen we kunnen ondernemen', zegt Reinout Van Schuylenbergh, topsportcoördinator bij de VTDL. 'We bereiden een dossier voor en hopen dat het BOIC zijn stelling herziet, want tegen een beslissing van de raad van bestuur is binnen het BOIC geen beroep mogelijk.'

De VTDL kan eventueel naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport stappen om de selectie af te dwingen. Olivier Rochus bevestigde eerder al dat hij de beslissing van het BOIC om hem niet te selecteren voor de rechtbank zal aanvechten. Dat deed hij vier jaar geleden ook al voor de Spelen van Peking, toen met succes.
 

Corrigeer