Woestijnvis wil partijvoorzitters niet in quarantaine

Woestijnvis wil partijvoorzitters niet in quarantaine

De ploeg van de actuashow wil alle partijvoorzitters 24 uur voor zich alleen. Foto: vier

VIER plant een bijzondere show rond de gemeenteraadsverkiezingen waarvoor de Vlaamse partijvoorzitters 24 uur paraat moeten zijn. Dat meldde De Morgen vandaag. Woestijnvis nuanceert.

De Morgen berichtte vandaag dat  de partijvoorzitters zich 24 uur zouden moeten vrijmaken voor de actuashow van Tom Lenaerts.  Het plan zou zijn dat de partijvoorzitter in juli één dag en nacht zouden samenkomen. Ze zouden worden samengebracht en met mekaar in debat treden. Ze zouden ook afzonderlijk worden geïnterviewd.

Maar dat klopt niet helemaal. Woestijnvis heeft het over een lang interviewprogramma dat op verplaatsing in België wordt opgenomen. Omdat het een lang interview kan worden, voorziet de zender eten, drinken en een slaapplaats. Het is evenwel niet de bedoeling dat de partijvoorzitters bijvoorbeeld slapend gefilmd worden.

Woestijnvis stelt: 'Voor alle duidelijkheid: Halfacht wil inderdaad de verschillende partijvoorzitters samenbrengen voor een opname die iets langer duurt dan een gemiddeld interview.'

'Maar het is niet de bedoeling om de voorzitters gedurende 24 uur op te sluiten en permanent hun doen en laten te filmen', zegt presentator Tom Lenaerts. 'Elke vergelijking met eender welk ander televisieformat is fout'.

Ook over de datum van de opnames bestaat nog geen duidelijkheid.

Vanmorgen luidde het dat het interview op 12 juli zou worden opgenomen.Alexander De Croo (Open VLD), Wouter Van Besien (Groen), Bruno Valkeniers (Vlaams Belang), Wouter Beke (CD&V) en Bruno Tobback (SP.A) zouden al in grote lijnen toegezegd hebben. Bart De Wever aarzelde nog, meldde De Morgen.

Volgens De Wever wou Woestijnvis het programma opnemen op 12 juli, maar die dag staat BHV (de splitsing van het gerechtelijk arrondissement dan) op de agenda van de senaat. De Wever vond het vreemd dat zijn collega's liever een tv-interview gaven op de dag van BHV - een duidelijke revanche voor het verwijt dat hij de voorbije dagen kreeg omdat hij op campagne was tijdens BHV-debatten.

Volgens Woestijnvis ligt de datum echter absoluut nog niet vast. Ook CD&V maakte trouwens bezwaar tegen de datum.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees