Moeilijke loting voor Clijsters en Wickmayer in eerste ronde Wimbledon

Moeilijke loting voor Clijsters en Wickmayer in eerste ronde Wimbledon

Foto: PN

Yanina Wickmayer en Kim Clijsters hebben het niet echt getroffen met de loting voor de hoofdtabel van Wimbledon, de derde Grand Slam van het seizoen. De Belgen moeten meteen voorbij een reekshoofd voor een plaats in de tweede ronde.

Kim Clijsters (WTA 53) treft in de eerste ronde Jelena Jankovic (WTA 20), die als 18de geplaatst is voor het toernooi.

De 27-jarige Servische belooft een harde dobber te worden, maar Clijsters kan zich optrekken aan de statistieken. Jankovic raakte op Wimbledon nooit verder dan de achtste finales, en in de onderlinge duels staat het 7-1 voor de Limburgse. Clijsters won ook het enige grasduel tot nu toe, maar dat dateert al van 2005 in Eastbourne.

Yanina Wickmayer (WTA 35) moet voor een plaats in de tweede ronde voorbij Svetlana Kuznetsova, die 1 plaats hoger op de wereldranglijst staat. De 26-jarige Russin is 32ste en laatste reekshoofd bij de vrouwen, en leidt in de onderlinge duels met 2-1.

Belangrijker is echter dat Wickmayer, 22 jaar oud, Kuznetsova vorig jaar uitschakelde in de derde ronde van de Britse Grand Slam. 'Wicky' sneuvelde daarop in de achtste finales tegen de latere winnares Petra Kvitova.

 

Corrigeer