Mode

Kaat Tilley overlijdt aan virale infectie

De Vlaamse modeontwerpster Kaat Tilley is op 52-jarige leeftijd overleden aan een virale infectie. Haar omgeving reageert verslagen. Tilley laat twee dochters na.

Kaat Tilley was één van de uithangborden van de Belgische modewereld. Zij studeerde cum laude af aan de Antwerpse mode-academie. Vooral haar romantische en sprookjesachtige kleding sprak tot de verbeelding, een stijl die ze altijd behouden heeft.

Op zakelijk vlak ging het Tilley niet altijd voor de wind. Zo is haar zaak een aantal keer overkop gegaan en heeft ze verschillende zakenpartners gehad. 

De gevierde modeontwerpster sprong de laatste tijd ook in het oog met haar schilderijen. Ze benadrukte ook altijd dat ze zich meer kunstenares dan modeontwerpster voelde. Tilley kleedde onder andere Diana Ross, Barbra Streisand, Naomi Campbell en Halle Berry. 

Een aantal jaar geleden overwon Kaat Tilley kanker. Nu is de modeontwerpster echter overleden aan een virale infectie. Ze was 52 jaar.

Op haar facebookpagina staat volgende mededeling: 'Met grote verslagenheid en immens verdriet melden wij het plotse overlijden van Kaat Tilley, op de dag dat de zon het hoogst in de hemel staat. Haar levenslange kruistocht voor schoonheid is abrupt afgebroken door een virale infectie. Zij blijft verder leven in de harten van velen, net als de wereld die ze met zoveel liefde en overgave gecreëerd heeft.'

Geplande archiefverkoop afgelast

De unieke archiefverkoop van de Belgische modeontwerpster, die gepland was op zaterdag 23 en zondag 24 juni in Asbeek, is wegens haar plotse overlijden afgelast. Dat meldde de familie vrijdag. De familie vraagt nadrukkelijk niet naar Asbeek te komen, zodat ze het verlies in intieme kring kan verwerken.
 

Teken het online rouwregister hier

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees