Vakantie

Tien tips voor een zorgeloze reis met een huurauto

Tien tips voor een zorgeloze reis met een huurauto

Foto: Shutterstock

De vakantie staat voor de deur, dus velen onder ons beginnen aan de praktische voorbereidingen van hun reis te denken. Ben je van plan om een auto te huren op je bestemming? Dan verloopt alles vast snel en probleemloos dankzij deze praktische tips van autoverhuurmaatschappij Avis.

1. Reserveer een auto voor je vertrekt, dan heb je veel keuze. Vraag ook meteen extra’s (lees: kinderstoeltjes, navigatiesysteem) aan om vakantiestress te voorkomen.

2. Lees de kleine lettertjes van de huurovereenkomst. Hoe verleidelijk het ook lijkt om blindelings te tekenen en in de wagen te springen, neem het document volledig door om onaangename verrassingen te vermijden. Grote verhuurbedrijven hebben contracten in verschillende talen, aarzel niet om er eentje te vragen dat je begrijpt.

3. Kies voor een brandstofoptie die het best bij je reisplanning past, zo vermijd je extra kosten. Bij Avis kan je bijvoorbeeld op voorhand beslissen dat het autoverhuurbedrijf instaat voor het voltanken van de wagen na de huurperiode.

4. Zorg dat je verzekering in orde is wanneer je een auto huurt. Weet ook wanneer de verzekering al dan niet moet tussenkomen.

5. Weet waar je naartoe wil. Als je onderweg verloren rijdt, verlies je heel wat tijd. Is je oriëntatievermogen een regelrechte ramp, dan doe je er goed aan om een meerprijs te betalen voor een betrouwbaar gps-systeem.

6. Controleer of er geen schade is aan het voertuig. Check ook of de staat van de wagen overeenkomt met de beschrijving op papier.

7. Neem de tijd om aan de nieuwe wagen te wennen. Kijk waar de lichtschakelaar en ruitenwissers zich bevinden. Stel de zetels en spiegels goed af en controleer op blinde hoeken.

8. Ken de wegcode. Zorg dat je weet of men links of rechts rijdt en wat de snelheidsbeperkingen zijn. Een grote boete is het laatste wat je kan gebruiken.

9. Zorg dat je het telefoonnummer van het verhuurbedrijf steeds bij de hand hebt indien je onderweg met vragen zit.

10. Bouw een marge in bij het oppikken en afleveren van de huurwagen. Niets frustreert vakantiegangers immers meer dan vertragingen. Zorg er ook voor dat je de huurwagen op tijd inlevert. Huurperiodes lopen meestal per 24 uur, dus een kleine vertraging kan al een extra kost betekenen.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees