Bart Wellens officieel niet meer verdacht van dopinggebruik

Bart Wellens officieel niet meer verdacht van dopinggebruik

Foto: PHOTOPRESS.BE

Veldrijder Bart Wellens heeft vandaag van de gerechtelijke politie van Turnhout officieel te horen gekregen dat hij op geen enkele manier nog in verdenking wordt gesteld van eventueel dopinggebruik.

 Wellens stond begin januarin in het midden van een storm van dopingbeschuldigingen toen hij de dag voor het BK veldrijden in Hooglede-Gits in kritieke toestand met hartproblemen werd opgenomen in het UZ van Antwerpen. Na zes dagen mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. Een infectie van een tandwortel in de rechterkaak zou de hartproblemen veroorzaakt hebben.

Het team van Bart Wellens, Telenet-Fidea, stuurde zelfs een kopie van het procesverbaal naar de pers om aan te tonen dat de renner nooit drugs of dopingproducten heeft genomen. 'Elke verdachtmaking in die zin was bijgevolg onterecht. We durven hopen dat de pers en de journalisten die Bart destijds met veel onzin aan het kruis nagelden nu op gepaste wijze en met evenveel ruimte zijn onschuld zullen meedelen om zo de schade te herstellen die Bart, zijn familie en zijn team destijds leden', laat het team weten in een persmededeling.

 

Corrigeer

Meest Gelezen Sport