Mechels burgemeester Bart Somers ziet maar één uitdager

MECHELEN - Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) ziet maar één ’challenger’ bij de komende gemeenteraadsverkiezingen: Marc Hendrickx van N-VA. Dat verklaarde hij vrijdag bij de voorstelling van de kandidatenlijst voor Vld-Groen-m+.

Somers ziet dus maar één andere echte kandidaat-burgemeester en dat is niet Caroline Gennez van de sp.a. "De Mechelaars hebben in oktober de keuze: of ze kiezen voor een positief Mechels project of ze kiezen voor de Wetstraat", zei Somers, die eraan toevoegde "strijdvaardig en vol vertrouwen" te zijn.

Somers trekt voor de tweede keer met een stadslijst van zijn eigen Open Vld, Groen en M+ naar de gemeenteraadsverkiezingen. Veel grote verrassingen biedt de lijst niet: Somers trekt de lijst, de zes plaatsen die volgen zijn op één na voor de huidige leden van het college van burgemeester en schepenen. Kamerlid Kristof Calvo (Groen) en KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans (Open Vld) duwen.

Somers ging er vrijdag prat op van het lelijke eendje van de centrumsteden op twaalf jaar tijd een van de koplopers van het peloton te hebben gemaakt. Hij waarschuwde er echter voor dat de vooruitgang broos is en dat bij een verkeerde keuze voor het stadhuis Mechelen op twee jaar tijd terug naar af kan gaan.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S