Geen finale in Rosmalen voor Kirsten Flipkens

Geen finale in Rosmalen voor Kirsten Flipkens

Foto: Photo News

Kirsten Flipkens (WTA 251) is er vrijdag niet in geslaagd een ticket voor de finale van het WTA-tennistoernooi van het Nederlandse Rosmalen (gras/220.000 dollar) af te dwingen. 'Flipper' moest in de halve finales haar meerdere erkennen in de als achtste geplaatste Russin Nadia Petrova (WTA 22). Het werd 6-4 en 6-2 na 1u33.

De Kempense verweerde zich kranig, maar bleek op het Nederlandse gras toch niet opgewassen tegen Petrova. De twee stonden twee jaar geleden al eens tegenover elkaar, toen haalde Petrova het. Flipkens haalde al één keer eerder de halve finales in Rosmalen: in 2010 verloor ze van de Duitse Andrea Petkovic.

Flipkens mag terugblikken op een uitstekend toernooi. Ze knokte zich via de kwalificaties op de hoofdtabel en rekende in de eerste ronde af met het eerste reekshoofd, de Australische Samantha Stosur (WTA 5). Vrijdag nog veroverde ze in de kwartfinales de scalp van het zesde reekshoofd, de Italiaanse Roberta Vinci (WTA 23).

Petrova treft in de finale de Poolse Urszula Radwanska (WTA 64), die eerder op de dag profiteerde van de opgave van Kim Clijsters (WTA 53). De Limburgse moest omwille van een buikspierblessure forfait geven voor haar halve finale op het Nederlandse gras. Clijsters ondervond de voorbije dagen lichte hinder en trok vrijdagmorgen naar het ziekenhuis voor een scan. Daaruit bleek een lichte verrekking aan de buikspieren, met een forfait voor haar halve finale tot gevolg.

Corrigeer