Pamflet tegen pedofiele N-VA-voorzitter

HAMME - De inwoners van het Oost-Vlaamse Hamme vinden dezer dagen een wel heel opvallend pamflet in hun bus. 'Deze pedofiel woont in uw buurt!' prijkt in vette letters bij een foto van ex-N-VA-voorzitter Chris Thierens.

Chris Thierens is afgelopen week opgepakt op verdenking van pedofiele praktijken en het bijhouden van kinderporno. De man was voorzitter van de lokale N-VA-afdeling van Hamme, maar is intussen door zijn partij afgezet.

Zijn foto prijkt nu heel prominent - maar weliswaar gebalkt - op een pamflet van Voorpost. Dat vermeldt zelfs de straat waar Thierens woont en geeft een samenvatting van de feiten: Aangehouden op verdenking van het jarenlang seksueel misbruiken en verkrachten van twee jongens van veertien. Heeft intussen de feiten bekend. Verder geeft Voorpost een citaat uit deze krant, waaruit blijkt dat de eerste feiten al dateren van januari 2007.

'Er wordt ook duidelijk gesteld dat de man sociaal steeds erg goed overkwam', zegt Luc Vermeulen van Voorpost, de verantwoordelijke uitgever van het pamflet. 'Voorpost wil niet dat zulke mensen de kans krijgen in de toekomst weer sociaal te worden. Als je weet welke belachelijke straffen er in dit land op kinderverkrachting staan, zal hij niet veel tijd in de cel doorbrengen. Maar pedofielen horen levenslang in de cel.'

Ook de plaatselijke N-VA-bestuursleden reageren met afkeer. 'Ook wij voelen ons slachtoffers van wat onze inmiddels uit de partij gebannen voorzitter heeft gedaan', stelt ledenverantwoordelijke Walter Meert. 'We zijn hier niet goed van, vooral ook omdat de man zijn ziekelijke geaardheid zo goed heeft kunnen maskeren. Met N-VA pleiten wij voor een nultolerantie tegenover alles wat misdadig is en de maatschappij schade toebrengt. Daaronder valt zeker ook het seksueel misbruik van kinderen'.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio