Clijsters traint maar slaat niet op

Kim Clijsters stond gisteren in de vooravond al op de baan in Wimbledon. Ze leek geen last te hebben van de buikspierblessure. Maar ze sloeg wel niet op.

Kim Clijsters arriveerde in Londen met de Eurostar van 10.56 uur in het gezelschap van Brian, Jada, sparring-partner Stefan Wauters en osteopaat Sam Verslegers.

Vrijdag klonk het nog dat ze drie dagen zou rusten en zich laten behandelen, maar gisteren om 17 uur stond ze al op de baan voor een training. Ze droeg opnieuw een pleister op de buikspier, maar ze kon ogenschijnlijk ongehinderd trainen. Forehand, backhand, op de achterlijn, aan het net, bijwijlen behoorlijk intensief, afsluitend zelfs met een tiebreak, 45 minuten in totaal. Maar één dinge deed ze niet: opslaan. De opslag is zeer belastend voor de buikspieren. Wellicht laat ze dat nog even achterwege. Vandaag geeft ze een persconferentie, maandag speelt ze haar eerste ronde tegen Jelena Jankovic.

Geblokkeerde rug bij Darcis

Clijsters is niet de enige Belg met kopzorgen in Wimbledon. Steve Darcis stapte vrijdag met een geblokkeerde rug uit de match tegen Andy Roddick in Eastbourne. ‘Er stond heel veel wind, waardoor de bal nogal grillig was. Bij een opslag moet ik iets hebben geforceerd. Ik ben gestopt want ik wou Wimbledon niet op het spel zetten. Ik heb een kine laten komen en we zullen zien wat het geeft. Morgenvroeg ga ik proberen te trainen. Als het niet gaat, probeer ik na de middag nog eens. En als het dan nog niet gaat, tja, dan is het gedaan.'

Jammer, want Darcis kreeg inmiddels het goeie nieuws dat ook hij binnen de olympische cut zit. Minstens twee spelers hebben zich teruggetrokken waardoor Stebve net binnen de top56 van de uitgezuiverde lijst komt. En dus in hetzelfde schuitje zit als Olivier Rochus: wel de internationale norm, maar niet de BOIC-criteria.

BOIC steekt koppen bijeen

Overigens is er nieuws van dat front. Het BOIC zou maandag de koppen bijeensteken. Volgens de tennissers zouden ze aansturen op een regeling in der minne. De rechtszaak waarmee Rochus dreigde, is dus nog niet ingeleid. De advocaten zijn bezig alle gegevens te verzamelen, klinkt het hier. Om een zo goed mogelijk dossier samen te stellen en met kans op succes naar de rechtbank te trekken. De dreigende zaak zet ondertussen wat stoom op de ketel bij het BOIC. Begrijpelijk dat zij het liever niet op een rechtszaak laten aankomen. Of rechtszaken. Want naast Olivier Rochus en wellicht dus Steve Darcis, zou ook Katrein Verstuyft haar niet-selectie aanvechten. De triatlon-atelete zit in hetzelfde geval van de tennissers.

Corrigeer