Anderlecht-coach John Van den Brom geeft iedereen speelgelegenheid bij eerste match

Onder massale belangstelling heeft coach John Van den Brom zijn debuut gemaakt bij Anderlecht. De Nederlander zag zijn team gemakkelijk met 0-5 winnen bij derdeklasser Diegem. Paars-wit maakte vooral in de eerste helft via Jovanovic en De Sutter het verschil.

‘Zoveel mogelijk spelers op hun positie aan het werk zien', zo stelde Van den Brom vooraf de doelstelling. Hij bracht dan ook liefst 22 spelers op het veld: twee elftallen netjes verdeeld over de twee helften. Na de pauze speelden in hoofdzaak de ‘huurlingen', aangevuld met Kanu. In het tweede bedrijf was het verschil trouwens al gemaakt. Iakovenko deed er in de slotfase nog eentje bij, maar toen was Diegem al leeg gespeeld.

Ook de nieuwelingen Hawsawi, Bouhna en Kaminksi kwamen trouwens in actie. De verdediger uit Al Hilal kreeg op de rechtsachter verrassend genoeg de Senegalees Seck aan zijn kant, maar die maakte - met onder meer een slechte terugspeelbal - geen al te beste beurt.

Na een half uur uur opende de onvermijdelijke Jovanovic de festiviteiten. De Serviër had het vaak aan de stok met de scheidsrechter, gesticuleerde breed naar zijn ploegmaats, maar zijn eerste doelpunt, op assist van de goed spelende belofte Massimo Bruno, mocht er zijn. Nauwelijks enkele wijzeromwentelingen later schoof Canesin laag over de grond nummer twee binnen. De dolle vijf minuten werden afgerond door een corner van Jovanovic, die De Sutter fraai liet binnenkoppen.

Een persoonlijke actie van Jova liet nog voor de pauze de score hoger oplopen. Hij is er dus weer helemaal klaar voor, de snelheidsduivel van paars-wit die achteraf handtekening op handtekening uit zijn mouw moest schudden. Jovanovic deed het met alle plezier: logisch als je voordien voor twee goals en een assist tekende.

Geen blessures

De tweede helft werd een maat voor niets, met onder meer Chavarria in een opvallende rol als rechtsachter. ‘De bedoeling van dit soort matchen is dat mijn spelers plezier beleven aan het spelletje', zo legde Van den Brom uit. ‘Het belangrijkste is dat er geen blessures zijn. Pas na de buitenlandse stage zal ik een definitieve selectie maken binnen deze grote groep.'

Suarez en Biglia komen daar begin deze week, allicht dinsdag, ook nog bij. Kouyaté ook, al is hij direct weer weg voor een Olympische selectie. De Zweedse international Safari sluit pas na het oefenkamp aan.

Geen Molins gisteravond bij Anderlecht. De Zweed sukkelde met een teenletsel. Voor Vargas (knie) kwam de partij te vroeg. Donderdag gaat hij op onderzoek bij dokter De Clerck. Van den Brom verwacht toch dat hij fit geraakt voor de competitiestart.

Corrigeer