ANALYSE. Duitsland swingt, wie kan volgen?

ANALYSE. Duitsland swingt, wie kan volgen?

Foto: AP

De Duitsers kegelden de Grieken zonder al te veel problemen uit het EK, de trein van Löw lijkt steeds sneller te rijden. Kan iemand deze swingende Mannschaft bijhouden?

Bekijk de uitgebreide statistieken op www.sportwereld.be/eurolive

Griekse nederlaag geen verrassing

De Grieken liggen uit het EK, en dat mag geen verrassing heten: tegen Duitsland lagen de blauw-witten constant onder. De Griekse doelmannen moesten tot op heden dan ook het meest aan de bak (met 16 reddingen), en de Griekse verdedigers moesten het vaakst aan de noodrem trekken, met zomaar eventjes 11 gele kaarten tot gevolg. De mannen van Fernando Santos haalden bovendien een te laag passingpercentage. 'Uitblinker' was Giorgios Samaras, die maar liefst 61 keer geen ploegmaat kon bereiken.

Swingende Duitsers

Opvallend bij die statistiek: ook de Duitsers Sami Khedria en Mesut Özil staan er vrij hoog. Joachim Löw zal wel opgelucht zijn dat zijn twee Real Madrid-spelers wel erg veel ondernemingsdrang aan de dag leggen, samen met Bastian Schweinsteiger en Philip Lahm staan maar liefst 4 spelers van de Mannschaft in de top-10 van beste passeurs. Het is dus ook niet verrassend dat Özil (3) en Schweinsteiger (2) hoog scoren wat assists betreft. Tot waar dendert de Duitse trein op dit EK? Het swingt voorlopig alvast!

Mario Gomez zal het vanop de bank tandenknarsend hebben bekeken. De voorlopige topschutter van dit EK zat verrassend op de bank, en kwam pas 10 minuten voor tijd Miroslav Klose vervangen. Aan de topschuttersstand verandert er dus niets.

Tikt Spanje de Fransen gek?

Duitsland gaf op dit EK voorlopig al 1999 geslaagde passes (nog ééntje!), maar het moet daar veruit zijn meerdere erkennen in Spanje, dat met een wedstrijd minder al aan 2098 succesvolle pogingen komt. De Fransen mogen dan al op plaats drie staan, met 1561 passes volgen ze op respectabele afstand van hun tegenstanders vanavond.

Na een tumultueuze nasleep van de groepsfase en een mislukt WK indachtig komen ze vanavond best uit hun pijp. Haalt het tici-taca-spel van de Selección van les Bleus? Of halen Ribéry en co hun gram en vergezellen ze Duitsland in de halve finale?

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Meest Gelezen Sport

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1