Jan Hoet ingestort op luchthaven Hamburg

Jan Hoet ingestort op luchthaven Hamburg

Foto: if

GENT - Jan Hoet is vorige week zondag ingestort op de luchthaven van Hamburg en werd opgenomen in een ziekenhuis in de Duitse stad. Op de website van het weekblad Humo getuigen zijn vrouw en zijn zoon over zijn slechte gezondheidstoestand.

De Vlaamse kunstpaus werd twee weken geleden al eens opgenomen op de intensieve zorgen van het Universitair Ziekenhuis Gent. Hoet heeft nog maar één nier en moet om de drie dagen aan de nierdialyse, maar dat weerhoudt hem er niet van om te jagen van de ene lezing naar de andere expositie.

'Het gevaar is dat op het moment dat Hoet bijna aan de dialyse moet, zijn kaliumgehalte erg hoog is en hierdoor de kans op ademhalingsproblemen en hartkloppingen vergroot', getuigt mevrouw Hoet.

Toen hij zondag op de luchthaven van Hamburg een sprintje inzette om op tijd zijn vliegtuig te halen, want hij moest 's avonds in Gent aan de dialyse, raakte zijn ademhaling zo ontregeld dat hij in een plaaselijk ziekenhuis vierentwintig uur lang in een kunstmatige coma werd gehouden. Ondertussen maakt hij het al beter en wil hij zo spoedig mogelijk terug naar Gent.

Hoet heeft overigens geen tijd om ziek of vermoeid te zijn: hij moet in het najaar in de Chinese woestijnstad Yinchuan een tentoonstelling van internationale allure opzetten. Maar in de aanloop naar het Chinese avontuur, zal hij in samenspraak met zijn familie minder reizen. Ook de dokters volgen zijn medisch dossier grondig op.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio