Belgische hockeymannen spelen 3-3 gelijk tegen Duitsland

Belgische hockeymannen spelen 3-3 gelijk tegen Duitsland

Foto: belga

De Belgische nationale hockeyploeg bij de mannen heeft op het vierlandentoernooi Düsseldorf Masters een 3-3 gelijkspel behaald tegen olympisch kampioen Duitsland, het nummer twee op de wereldranglijst.

België kwam zaterdag na 11 minuten op voorsprong via Gauthier Boccard. Zeven minuten later lukte Matthias Witthaus de gelijkmaker en nog eens vier minuten later zette Christopher Zeller de Duitsers op voorsprong.
 

Jan-Marco Montag lukte in de 29e minuut de 3-1, maar beide teams gingen na een rake strafcorner van Xavier Reckinger rusten met een 3-2 stand. Duitsland leek lange tijd op weg naar de zege, maar zes minuten voor affluiten zette Maxime Luyckx (sc) de 3-3 op het bord.

Eerder dit toernooi waren de Red Lions, elfde op de wereldranglijst, donderdag met 3-0 onderuit gegaan tegen Nederland (FIH 3). Zondag wacht Spanje (FIH 5), dat in zijn eerste wedstrijd met 6-3 verloor van Nederland.

De mannen van bondscoach Colin Batch komen de Duitsers op de Olympische Spelen nogmaals tegen. In groep B nemen ze het op Duitsland, Nederland, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland en India.

 

Corrigeer