Ook Steve Darcis voldoet aan internationale norm voor de Spelen

Ook Steve Darcis voldoet aan internationale norm voor de Spelen

Foto: AFP

Steve Darcis staat bij de beste 56 van een uitgezuiverde ATP-wereldranglijst, zo meldt de RTBF. De tennisser voldoet daarmee net als zijn collega Olivier Rochus aan de internationale norm voor deelname aan de Olympische Spelen, maar haalde de BOIC-norm niet.

Voor het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité moeten de tennissers ook de achtste finale van een Grand Slam of de kwartfinale van een Masters Series-toernooi halen. Enkel David Goffin slaagde daarin op Roland Garros en mag zeker naar Londen.

Het BOIC besliste al om Rochus niet te selecteren, waarop de Waal liet weten dat hij net als vier jaar geleden naar de rechtbank stapt. Over Steve Darcis, die zijn deelname in Peking vier jaar geleden eveneens via de rechtbank afdwong, zou het Comité maandag bijeenkomen.

'Ik heb vrijdag vernomen dat ik de internationale norm haal. Ik zit dus in hetzelfde schuitje als Olivier, maar verder kan ik er nog niet veel over zeggen. Ik moet de beslissing afwachten, hoewel het er momenteel niet zo best uitziet', reageerde Darcis voor de RTBF-microfoon.

De 28-jarige Darcis moest vrijdag tijdens zijn halve finale op het toernooi van Eastbourne tegen Andy Roddick opgeven met een rugblessure.
 

Corrigeer