Anne Zagré: 'Met dank aan Sally Pearson'

De Brusselse hordeloopster Anne Zagré heeft zich op de atletiekmeeting in Nijvel geplaatst voor de Olympische Spelen. Met 12.89 dook ze 1 honderdste onder de limiet en verbeterde ze haar eigen Belgische record met 3 honderdste. 'Ik ben Sally Pearson een bedankje verschuldigd', reageerde Zagré na haar wedstrijd.

Zagré werd tweede in Nijvel na de Australische wereldkampioene, die won in 12.52. 'Het feit dat Sally Pearson hier was, was voor mij een grote motivatie om mijn doel te bereiken: de olympische kwalificatie. Ik weet dat ik op alle wedstrijden het beste van mezelf moet geven, maar toch gaf Sally's aanwezigheid me dat extra beetje motivatie.'


"Dat ik me plaats voor de Spelen is gewoonweg fantastisch, alles zat mee vandaag. Ik ben naar deze meeting gekomen zoals ik dat altijd doe: zonder stress. Dat is mijn manier om met grote aangelegenheden om te gaan' aldus nog Zagré.

Pearson zelf had ook een vriendelijk woordje over voor Zagré: 'Ik ben heel blij dat ik Anne heb geholpen met haar doel de Olympische Spelen te halen. Ikzelf had nood aan een meeting waar ik zonder druk kon lopen, en dat kon hier in Nijvel. Uiteindelijk liep ik een betere tijd dan voorzien, met 11.20 op de 100m en 12.52 op de 100m horden. De vorm zit dus goed voor de Diamond League in Parijs (6/07) en Londen (13/07). Daarna bereid ik me dan echt voor op de Spelen.'

Eline Berings ontgoochelde in Nijvel, met de zesde en laatste plaats in 13.87. De Gentse raakte verschillende horden en had haar dagje niet, zo tweette ze, maar hoopt op het EK in Helsinki beter te doen.
  '

Corrigeer