Adrien Deghelt tweede op 110 meter horden in Nijvel

Adrien Deghelt tweede op 110 meter horden in Nijvel

Foto: photonews

Adrien Deghelt is tweede geworden op de 110 meter horden tijdens de atletiekmeeting in Nijvel. De Belgische kampioen zette een tijd neer van 13.77, 13 honderdste boven de chrono van de Duitse winnaar Eric Balnuweit.

De Zuid-Afrikaan Oscar Pistorius, die loopt met twee beenprotheses, won de 400 meter maar bleef ver boven de olympische limiet.

'Jammer', reageerde Deghelt na afloop. De Waal neemt volgende week deel aan het EK in Helsinki, waar hij hoopt op een chrono rond 13.50 en een plaats in de halve finales. 'Ik wil mijn techniek blijven aanscherpen. Na het EK heb ik nog de meetings van Luik en Heusden om de olympische limiet van 13.45 te lopen.'

Pistorius won de baanronde in Nijvel in 46.20. 'Daarmee blijf ik ver boven het Zuid-Afrikaanse minimum voor deelname aan de Spelen (45.30), maar gezien de winderige omstandigheden hier denk ik toch dat ik mijn goede vorm getoond heb. Ik heb atleten geklopt die regelmatig onder de 46 seconden duiken', vertelde de Zuid-Afrikaan. Op het kampioenschap van zijn land hoopt hij volgende week wel minstens het olympische minimum te benaderen.
 

Corrigeer