Laurent Blanc: 'Dit Spanje was niet onklopbaar'

Laurent Blanc: 'Dit Spanje was niet onklopbaar'

Foto: AFP

De Franse bondscoach Laurent Blanc kon na het 2-0 verlies tegen Spanje in de kwartfinales op het EK voetbal maar moeilijk vrede nemen met de uitschakeling. 'Dit Spanje was niet onklopbaar', aldus de Franse oefenmeester.

'We hebben weinig ruimte weggegeven en enkele kansen gehad, maar bij de eerste mogelijkheid voor Spanje was het meteen raak. In de eerste helft hadden ze wel heel wat balbezit, maar ze konden dat overwicht niet in kansen omzetten. Maar ze hadden dus aan één goede kans wel genoeg. Met een 0-0 stand bij de rust had de wedstrijd er heel anders kunnen uitzien', aldus Blanc.

Na de uitschakeling zoekt Frankrijk, voor het toernooi door heel wat kenners en analisten als outsider voor de titel genoemd, naar de oorzaak van de nederlaag tegen Spanje. 'Bij elke ploeg die een wedstrijd verliest, ontbreekt er wel iets. Ik weet niet of het om een gebrek aan ambitie gaat. Ik vind wel dat mijn jongens alles gegeven hebben. Het is altijd lastig tegen de Spanjaarden. We zijn er vandaag niet in geslaagd. De beste landen staan in de halve finales, Frankrijk is daar niet bij.'

Eigen toekomst

De Franse bondscoach ontweek de vragen omtrent zijn toekomst als bondscoach. Zijn contract bij de Franse bond loopt immers eind juni af. 'Als de teleurstelling weggespoeld is, moeten we dit EK analyseren', verklaarde Blanc.

'We zullen dus in de eerstvolgende dagen zien waar we staan. Er waren zowel positieve als negatieve aspecten aan dit EK.'

Blanc moet dus deze week rond de tafel met de Franse bondsvoorzitter Noël Le Graët. Blanc wilde voor de start van het toernooi al een contractverlenging, Le Graët eiste eerst een kwartfinaleplaats op het EK vooraleer er over een eventuele contractverlenging gepraat kon worden.
 

 

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Meest Gelezen Sport

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1