Tienkamper Thomas Van der Plaetsen moet passen voor EK

Tienkamper Thomas Van der Plaetsen moet passen voor EK

Foto: John De Vlieger

Thomas Van der Plaetsen is er volgende week niet bij op het Europees kampioenschap atletiek in Helsinki. De tienkamper heeft nog te veel last van een hamstringblessure, waardoor hij eind mei ook al moest passen voor de meeting van Götzis, zo bevestigt zijn zus en manager Helena Van der Plaetsen.

Het EK was voor de 21-jarige Oost-Vlaming de laatste kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen.

'De hamstringblessure leek aanvankelijk niet ernstig, een paar weken rust leken te zullen volstaan. Maar vandaag hebben we een laatste test gedaan en daaruit bleek dat hij het EK niet kan halen. Het is voorlopig nog afwachten hoe lang hij buiten strijd blijft', verduidelijkt Helena Van der Plaetsen.

'Thomas is heel ontgoocheld. Hij had een goede trainingswinter achter de rug en voelde dat hij op training beter was dan vorig jaar. Na het forfait voor Götzis had hij echt gehoopt op het EK, waarvoor hij hoge verwachtingen had. Vandaar ook dat we zo lang hebben gewacht om de knoop door te hakken', aldus de manager.

Van der Plaetsen, regerend Europees kampioen bij de beloften, moest eind vorige maand passen voor de prestigieuze meeting in het Oostenrijkse Götzis. Hans Van Alphen won die tienkamp in een Belgisch record en een beste wereldjaarprestatie, maar hij neemt niet deel aan het EK met het oog op de Olympische Spelen. Cedric Nolf wordt zo de enige Belgische tienkamper, Sara Aerts start bij de vrouwen in de zevenkamp.
 

Corrigeer