SK Halle en Sollembeemd ontvangen in stadhuis

SK Halle en Sollembeemd ontvangen in stadhuis

De voetballers en volleyballers zorgden voor een sportieve verrassing. Foto: yds

Halle -

Alhoewel Halle zijn sportkampioenen van het voorbije seizoen op 25 mei al uitgebreid in de bloemetjes zette in het stadhuis, kregen afgelopen weekeinde nog twee sportclubs een speciale ontvangst met receptie. Voetbalclub SK Halle promoveert van eerste provinciale naar vierde klasse, terwijl KLB Sollembeemd in het volleybal van eerste divisie naar eerste nationale stijgt.

‘Deze promoties raakten pas bekend na 25 mei, vandaar deze speciale viering', aldus burgemeester Dirk Pieters. ‘SK Halle begon met veel lef en ambitie aan het seizoen, zakte dan wat terug maar slaagde er toch in om een ticket voor de eindronde te verzilveren. Een overwinning op Bierbeek bezorgde hen uiteindelijk een plaats in bevordering.'

Ook bij KLB Sollembeemd kwam de promotie naar nationale vrij onverwacht. Ook zij haalden de eindronden en hadden wat geluk dat er een bijkomende stijger werd gezocht door het zakken van een Waalse ploeg. Na 21 jaar in divisie, gaat Sollembeemd dus naar de nationale reeksen en dit ging gepaard met heel wat emoties.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio