Regen voorkomt recordopkomst

21.000 bezoekers op topweekend Afro-Latino

21.000 bezoekers op topweekend Afro-Latino

Zaterdag was het festival volledig uitverkocht. Foto: ppn

Opitter/Bree -

Zo'n 21.000 bezoekers voor drie dagen Afro-Latino in Opitter is een evenaring van het record vorig jaar. De regen op zondag hield een verbetering tegen.

Afro-Latino, met of zonder Vlaams subsidiegeld, is een blijvertje op de Belgische festivalkaart. Met 21.000 bezoekers, verspreid over de drie dagen, was het een topweekend voor de organisatoren. Dat aantal had zelfs hoger kunnen oplopen, maar de hemelsluizen die zondag van 's morgens tot de vroege avond openstonden boven Opitter waren spelbreker. Toch zagen we nooit eerder zoveel tentjes op de camping staan, waren de rijen aan de bonnenverkoop langer dan andere jaren en is de mix van nationaliteiten op zijn kleurrijkst.

‘We zijn tevreden met dit weekend', zegt Kristof Henseler die al jaren in de organisatie van Afro-Latino zit. ‘Shaggy bracht vrijdagavond 7.500 festivalgangers aan het dansen. Zaterdag was een absolute piekdag met 8.500 mensen. We wisten van vorig jaar dat Juan Luis Guerra veel volk op de been brengt, maar zaterdag waren we voor het eerst volledig uitverkocht. Er waren geen kaartjes meer te verkrijgen. Het mooie weer speelde in ons voordeel. De rol van onze sterke affiche valt echter niet te minimaliseren. We krijgen mensen vanuit heel Europa op bezoek. Daar mogen we best tevreden over zijn.'

Deze recordeditie had nog meer kunnen zijn, maar het regenweer besliste daar anders over. ‘Met 5.000 mensen op zondag zijn we gezien de omstandigheden gelukkig. De kassaverkoop is natuurlijk zwakjes, maar er zijn nog altijd onze combi's en vooraf verkochte tickets. De mensen staan wel droog in onze tenten waardoor de sfeer toch opperbest blijft', besluit Henseler.

Op naar volgend jaar met hopelijk beter weer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio