Haachtenaars geëvacueerd uit brandende flat

Haachtenaars geëvacueerd uit brandende flat

Hendrik, Louisa en Viviane zijn opgelucht. Foto: vln

Haacht/Middelkerke -

In het kelderappartement van een gebouw op de zeedijk in Middelkerke brak vrijdagnacht een zware brand uit. De brandweer evacueerde de bewoners met de brandweerladder. Drie van hen zijn inwoners van Haacht: Hendrik Vandamme(83), zijn echtgenote Louisa(81) en dochter Viviane(56).

De vakantiehuurders van een appartement in residentie Estoril op de zeedijk hadden zich hun verblijf met zeezicht wellicht anders voorgesteld. Vrijdagnacht, iets voor middernacht brak een zware brand uit in het gebouw. Het vuur ontstond in het kelderappartement en veroorzaakte meteen hevige rook die zich langs de trappenzaal razendsnel door het gebouw verspreidde.

De brandweer bluste de brand en evacueerde de bewoners. Dat gebeurde met een ladderwagebn of langs de trap.De bewoners werden opgevangen in het aanpalend restaurant en konden wat later naar een hotel, waar de uitbater kamers ter beschikking stelde.

Hendrik Vandamme(83), zijn echtgenote Louisa(81) en dochter Viviane(56) uit Haacht waren erg onder de indruk. ‘We sliepen al toen ik wakker werd van een scherpe rookgeur', vertelt Hendrik. ‘Het was pikdonker in het appartement. Ik zag geen steek voor mijn ogen en ik hoor al niet goed, dus dat was even panikeren. Ik vreesde echt voor mijn leven. De brandweermannen waren er gelukkig zeer vlug om ons te helpen. Ze schopten de deur in en toen het niet lukte om langs het venster te ontsnappen – Louisa was erg bang – zijn we langs de trap gevlucht. De korpsdokter heeft mij beneden nog onderzocht omdat ik hartproblemen heb, maar alles bleek gelukkig in orde.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio