Partij strikt reeks bekende mensen voor verkiezingen

N-VA Beersel zet Deense vrouw op lijst

N-VA Beersel zet Deense vrouw op lijst

De lijst van de N-VA is volledig. Foto: ssj

BEERSEL -

De Beerselse afdeling van N-VA zet behalve een reeks lokaal bekende mensen ook een Deense vrouw op de lijst. Ook twee familieleden van de overleden ex-schepen Els Germis zijn verkiesbaar.

Het enige wat al bekend was over de lijst van N-VA in Beersel was dat het kartel met CD&V ten einde was en dat parlementslid Ben Weyts de lijst zou trekken. Intussen zijn ook de andere plaatsen ingevuld. Opvallend is de negende plaats voor de Deense Pia Maj. ‘Zij is een voorbeeld van integratie. Als Denen dat kunnen, waarom Franstaligen dan ook niet', sprak Ben Weyts.

Meer onderaan de lijst staan ook twee familieleden van de overleden oud-schepen Els Germis: haar zoon Koen Frederix en haar zus Mieke Germis. Verwacht wordt dat ook Erwin Rosseel als vroegere cafébaas van De Vissers stemmen zal binnenhalen, net als de bekroonde scheidsrechter Frank Vanbeginnen en sportraadsecretaris Marc Beling.

Bij de eerste vijf duiken twee witte konijnen op. Op plaats vijf staat Erik Mosselmans van beveiligingsfirma EMS, bekend om zijn sponsoring. De tweede plaats wordt ingenomen door Kristien Vanhaverbeke, aankoopdirecteur bij Carrefour. De plaatsen tussenin zijn voor ondervoorzitter Marina Teunisse en Bruno Lerminiaux, bekend van de muziekfestivals ‘6 om te zien' en ‘Zot van Schlager'. Of gemeenteraadslid Jos Van Elslande op de zesde plaats zal staan, is nog onduidelijk.

Programma

Behalve de lijst is ook het programma klaar. ‘Na een kwarteeuw dezelfde burgemeester, is het tijd voor verandering', zegt Weyts. ‘Het Vlaams karakter vrijwaren, is belangrijk. Bij verkavelingen moeten mensen met een band met de streek voorrang krijgen. Brusselse wijkvorming zoals in Lot aan het gebeuren is, willen we niet. De gemeente moet ook het gemeenschapsgevoel aanwakkeren. Breng mensen samen op een nieuwjaarsreceptie en buurtfeesten. Veiligheid is ook een prioriteit. Daarbij denken we aan nummerplaat herkennende camera's in de buurt van de op- en afritten van de snelweg. Het verkeer moet ook vlotter en veiliger. Meer en betere fietspaden en meer communicatie over wegenwerken. Bij die wegenwerken zou ook maar hoogstens één rijhelft ingenomen mogen worden, ook al kost dat meer. Verder is meer overleg nodig met de bevolking voor grote projecten en de wateroverlast moet prioritair aangepakt worden.'

Wetstraat

Vorige week wees CD&V-lijsttrekker Hugo Vandaele er nog fijntjes op dat ‘een gemeente als Beersel vanuit de Dorpstraat moet bestuurd worden, en niet vanuit de Wetstraat'. N-VA-voorzitter Yves Desmet pikt daar op in. ‘Een gemeente als Beersel kan je niet meer besturen vanuit het café. Beersel kan best bestuurd worden vanuit de Dorpstraat door iemand met de ervaring en kennis van de Wetstraat. Onze volgende burgemeeester moet een uithangbord zijn voor de gemeente, iemand die ons overal volwaardig kan vertegenwoordigen.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio