Weergoden spelen ook mee op Graspop

DESSEL -

De 17de editie van Graspop Metal Meeting in Dessel zit er op. De fans konden genieten van topmuziek en kregen alle soorten weertypes over zich heen.

Het weer heeft op het Desselse metalfestival Graspop ook meegespeeld. Donderdag had de organisatie nog schrik voor het aangekondigde onweer. Maar buiten een fikse plensbui viel dat goed mee. De festivalgangers konden donderdagnamiddag hun tentjes zelfs opstellen in aangename temperaturen. Pas tegen de avond, enkele uren later dan verwacht, viel de regen met bakken uit de lucht en werd het kouder.

Gelukkig waren vrijdag en zaterdag betere dagen en scheen het zonnetje over de Graspopweide. Ook de muziek bleek het publiek aan te spreken. Vrijdag was het vooral uitkijken naar Ozzy Osbourne & Friends, de afsluiter op het hoofdpodium. Vorig jaar haakte hij nog af en ook dit jaar zag het er niet goed uit omdat hij enkele dagen voor Graspop nog een concert annuleerde wegen stemproblemen. Maar op Graspop tekende Ozzy toch present, tot groot jolijt van zijn fans. Ook de headliners op het hoofdpodium op zaterdag en op zondag kregen veel goedkeuring van de fans.

Wanneer de weergoden nog lachten op vrijdag en zaterdag, zorgden ze zondag voor een donkere en druilerige opdoffer boven de festivalweide. De koude regen en de snijdende wind zorgden er voor dat het merendeel van de Graspoppers na de middag verkleumd achter bleef op de festivalweide. Velen gingen schuilen of pakten hun boeltje bijeen en vertrokken al naar huis. Maar een even groot deel bleef hardnekkig op de festivalweide rondkuieren. Want regen of niet, hun favoriete groep wilden ze niet missen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio