Belgian Cats verliezen ook van Litouwen in EK-voorronde

Belgian Cats verliezen ook van Litouwen in EK-voorronde

Foto: WAS

De Belgische basketploeg bij de vrouwen heeft n Neder-Over-Heembeek met 62-77 (rust: 32-37) verloren van Litouwen in kwalificatiegroep C voor het EK 2013. Het is al de derde nederlaag in evenveel wedstrijden voor de selectie van Benny Mertens.

België moet het al sinds het begin van de kwalificatiecampagne doen zonder Anke De Mondt en Evelien Callens, zaterdag viel ook nog Sara Leemans uit met een knieblessure. De jonge 'Cats' konden tot 28-28 gelijke tred houden, maar moesten toch gaan rusten met een achterstand van vijf punten. Meteen na de pauze verdubbelde de achterstand (32-42) en België kon de kloof niet meer dichten.

Bij de thuisploeg lukte Emma Meesseman 9 punten, Sofie Hendrickx en Julie Vanloo 8 punten, en Noémie Mayombo 8 punten en 7 rebounds. Litouwen werd vooruitgestuwd door het trio Paugaite (11 ptn, 11 rbds), Petronyte (21 ptn, 8 rbds) en Linkeviciene (18ptn, 6 rbds). Voor de Baltische staat was het de derde zege in vier matchen.

België verloor eerder in groep C van Slovenië (59-63) en Slovakije (64-49). De jonge ploeg speelt woensdag in Amsterdam tegen Nederland, dat zaterdag tegen Slovakije eveneens een derde nederlaag op rij leed (70-48).
 

Corrigeer

Uitslagen & standen